Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaportalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sac Kavurma

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
dragon

Sac Kavurma Adminv
dragon


aktiflik :
Sac Kavurma Left_bar_bleue900 / 900900 / 900Sac Kavurma Right_bar_bleue

aktiflik : 1000
Mesaj Sayısı : 137
rep puanı : 2082
rep gücü : 6
Kayıt tarihi : 05/07/09
Nerden : uzaydan
RUH HALİ : GEVEZE
TAKIMIM : FENER BAHÇE
işletme sistemi : 5

SEVİYELERİ:
ceza seviyesi:
Sac Kavurma Imgleft0/4Sac Kavurma Emptybarbleue  (0/4)
güç:
Sac Kavurma Imgleft12/12Sac Kavurma Emptybarbleue  (12/12)
seviye:
Sac Kavurma Imgleft20/20Sac Kavurma Emptybarbleue  (20/20)

Sac Kavurma Empty
MesajKonu: Sac Kavurma   Sac Kavurma EmptySalı Tem. 21, 2009 11:26 pm

Sac Kavurma AHVA4AZ

Yemeğin adı : Sac Kavurma
Aşçı adı :
Süre : 03:38 dk.

Et
tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek.
Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac
kavurma...

Malzemeler:
130 gr terbiyelenmiş kuzu şiş
1 adet kırmızı biber
1 adet çarlıston biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı soya sosu
tuz
sıvıyağ
karışık baharat

Hazırlanışı:
Etler küçük küçük doğranır, sacda az yağda kavrulur. İnce ince kıyılmış
biberler ilave edilir. Baharatları da eklenerek sotelenir. En son
domates konularak 1-2 dakika pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hiper-forum.yetkinforum.com
dragon

Sac Kavurma Adminv
dragon


aktiflik :
Sac Kavurma Left_bar_bleue900 / 900900 / 900Sac Kavurma Right_bar_bleue

aktiflik : 1000
Mesaj Sayısı : 137
rep puanı : 2082
rep gücü : 6
Kayıt tarihi : 05/07/09
Nerden : uzaydan
RUH HALİ : GEVEZE
TAKIMIM : FENER BAHÇE
işletme sistemi : 5

SEVİYELERİ:
ceza seviyesi:
Sac Kavurma Imgleft0/4Sac Kavurma Emptybarbleue  (0/4)
güç:
Sac Kavurma Imgleft12/12Sac Kavurma Emptybarbleue  (12/12)
seviye:
Sac Kavurma Imgleft20/20Sac Kavurma Emptybarbleue  (20/20)

Sac Kavurma Empty
MesajKonu: hürrem sultan   Sac Kavurma EmptySalı Tem. 21, 2009 11:28 pm

Sac Kavurma HURREMSULTAN

Yemeğin adı : Hürrem Sultan
Aşçı adı :
Süre : 04:47 dk

Güler
Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den bayram için basit ve
lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının
yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler:
200 gram kuşbaşı dana eti (yağısız ve sinirsiz tranç eti)
100 gram kültür mantarı
1 adet orta boy soğan
1 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
yarım limon
püre için: 2 adet orta boy patates
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Kültür mantarlarını yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu
suda bekletin. Daha sonra mantarları dörde bölüp susuz olarak ocağa
koyun ve suyunu çekene kadar bekletin. Tencereye yağı ilave edip
kızdırdıktan sonra eti ve soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar
kavurun. Daha sonra mantarı ilave edin. Et suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı da ekledikten sonra suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip
kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişen yemeği fırın tepsisine boşaltın.
Üzerine kuşbaşı doğranmış domates ve biberleri kuşbaşı ilave
edin.Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 60 dereceli fırında yarım saat
bekletin. Püre için patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin
kabuğunu soyarak mikserde çevirin. Tencereye çok az yağ koyun. Patates,
süt, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırarak pişirin. Servis
tabağına püreyi serip üzerine yemeği koyarak sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hiper-forum.yetkinforum.com
akrepçi
üye
üye
akrepçi


aktiflik :
Sac Kavurma Left_bar_bleue10 / 90010 / 900Sac Kavurma Right_bar_bleue

aktiflik : 10
Mesaj Sayısı : 27
rep puanı : 48
rep gücü : 2
Kayıt tarihi : 19/07/09
RUH HALİ : AÇ
TAKIMIM : FENER BAHÇE

SEVİYELERİ:
ceza seviyesi:
Sac Kavurma Imgleft0/4Sac Kavurma Emptybarbleue  (0/4)
güç:
Sac Kavurma Imgleft9/12Sac Kavurma Emptybarbleue  (9/12)
seviye:
Sac Kavurma Imgleft1/20Sac Kavurma Emptybarbleue  (1/20)

Sac Kavurma Empty
MesajKonu: Geri: Sac Kavurma   Sac Kavurma EmptyÇarş. Tem. 22, 2009 10:06 am

saç kavurma güzelmiş ama sen sürrem sultanı cevap olarak yazmışsın ben onu konuya geçiriyorum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sac Kavurma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ...:::NORMAL ALAN:::... :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: