Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaportalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 hürrem sultan

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
akrepçi
üye
üye
akrepçi


aktiflik :
hürrem sultan Left_bar_bleue10 / 90010 / 900hürrem sultan Right_bar_bleue

aktiflik : 10
Mesaj Sayısı : 27
rep puanı : 48
rep gücü : 2
Kayıt tarihi : 19/07/09
RUH HALİ : AÇ
TAKIMIM : FENER BAHÇE

SEVİYELERİ:
ceza seviyesi:
hürrem sultan Imgleft0/4hürrem sultan Emptybarbleue  (0/4)
güç:
hürrem sultan Imgleft9/12hürrem sultan Emptybarbleue  (9/12)
seviye:
hürrem sultan Imgleft1/20hürrem sultan Emptybarbleue  (1/20)

hürrem sultan Empty
MesajKonu: hürrem sultan   hürrem sultan EmptyÇarş. Tem. 22, 2009 10:07 am

hürrem sultan HURREMSULTAN

Yemeğin adı : Hürrem Sultan
Aşçı adı :
Süre : 04:47 dk

Güler
Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den bayram için basit ve
lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının
yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler:
200 gram kuşbaşı dana eti (yağısız ve sinirsiz tranç eti)
100 gram kültür mantarı
1 adet orta boy soğan
1 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
yarım limon
püre için: 2 adet orta boy patates
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Kültür mantarlarını yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu
suda bekletin. Daha sonra mantarları dörde bölüp susuz olarak ocağa
koyun ve suyunu çekene kadar bekletin. Tencereye yağı ilave edip
kızdırdıktan sonra eti ve soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar
kavurun. Daha sonra mantarı ilave edin. Et suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı da ekledikten sonra suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip
kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişen yemeği fırın tepsisine boşaltın.
Üzerine kuşbaşı doğranmış domates ve biberleri kuşbaşı ilave
edin.Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 60 dereceli fırında yarım saat
bekletin. Püre için patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin
kabuğunu soyarak mikserde çevirin. Tencereye çok az yağ koyun. Patates,
süt, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırarak pişirin. Servis
tabağına püreyi serip üzerine yemeği koyarak sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
hürrem sultan
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sac Kavurma

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ...:::NORMAL ALAN:::... :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: